IZDANJA

Recenzije Baneta Loknera

04.04.2003.

 

 

  

Branimir Bane Lokner

 

Bane Lokner je rođen 1961.godine u Zemunu. Novinarstvom je počeo da se bavi 1980.godine sarađujući u kultnom časopisu Džuboks. Tokom 80-ih godina pisao je i sarađivao u velikom broju listova, časopisa i magazina poput Rock-a, Glasa omladine, Stava, Nona, Omladinske iskre, Valtera, Zum Reportera, Dnevnika...

Tokom 90-ih sarađivao je i pisao za magazine Teen, Građanin, YU Rock Magazin. Paralelno, kao muzički urednik radio je na programima Radio Beograda 202, Radio Jugoslavije, Radio Pingvina. Danas je što se radio programa tiče zastupljen na talasima Radio Politike gde uređuje i vodi četiri emisije: Beat paralele, Fantje, susjedi i jarani, Intervjui i ..., i Soul street.

Kao kritičar je sarađivao na Trećem kanalu RTS-a, NS Plus, TV Politici. Kritike i komentare obavlja i za producentsku firmu Aldo koja svoje programe plasira ovdašnjim TV mrežama. Bio je urednik u izdavačkoj kući ITV Melomarket (kasnije ITMM), a takođe i urednik muzičkog programa u beogradskom Dadovu. Trenutno je urednik izdavačke kuće Active Time.

Neoženjen.

Kolekcionar.

Kritilko pakovanje 2 je njegova druga knjiga izdata za Active Time. Ljubaznošću gospodina Loknera Neki Rok vam predstavlja neke od njegovih recenzija preuzetih iz knjige Kritičko pakovanje 2.

Intervju sa Banetom Loknerom možete pročitati ovde.